Újabb siker

Az ember néha csak megy előre, és már úgy áll a dolgokhoz, hogy jöjjön bármi, megpróbálja megoldani, nem latolgat és nincs benne félelem, mert az elmúlt időszak már teljesen kiölte belőle azt. Mi is így voltunk a családi vállalkozásunkban, ami az agrár szektorban tevékenykedik és nem is igazán egyszerű terepen, ahol sok a versenytárs és bizony majdnem minden évben megpróbál minket a földterületekkel és gépparkkar együtt bekebelezni egy nagyobb vállalat. Mi persze ennek maximálisan ellenállunk. Voltak nagyon nehéz időszakok, amikor már nem is rentábilis működés volt a cél, hanem az, hogy soha, semmilyen körülmények között ne válhasson ez a családi vállalkozás egy nagyvállalat martalékává.

Jelenleg azt mondhatom, hogy a kitartásunk meghozta a gyümölcsét, mert ha nem is hatalmas eredményekkel, de pozitív mérleggel tudunk működni, és közel sem annyira borús a jövőképük, mint mondjuk két-három éve volt. Persze ebben nagyon sok olyan tényező segítségünkre volt, amit nem lehetett előre jósolni, köztük például egy pályázat, ahol az eladó traktor állományból tudtunk választani egyet és beállítani a működésbe. Ez pedig rengeteget segített abban, hogy a munkát sokkal gyorsabban és hatékonyabban el lehessen végezni, nem beszélve arról, hogy az új traktor a munkatársak kényelmét is nagyobb mértékben biztosította, nem beszélve az az évi eredményekről.

Jelenleg most ott tart a cég, hogy igényként fellépett egy újabb traktor beszerzése, amit már saját forrásból meg tudunk oldani, és a pályázati lehetőségeket is igyekszünk kihasználni ebben az évben is, így akár duplán is tudunk könnyíteni a vállalat munkájának elvégzése terültén. Biztos vagyok abban, hogy mint ahogyan az előző évi pályázatnál, ezeknél a beszerzéseknél is nagy segítségünkre lesz az odisys és a solis márka, ami azóta a kedvencünk lett minden téren.