Ipad az esőben

Mindig szerettem a foglalkozásomat: tanár vagyok. Szerettem ennek a szakmának minden területét. Szerettem, amikor tanítani kellett, szerettem amikor nevelni kellett, szerettem, amikor rendezvényt kellett szervezni, és szerettem, amikor hosszabb-rövidebb túrákat tettünk meg a tanítványokkal, kollégákkal, szülőkkel közösen.

Pár évtizeddel ezelőtt még napokig távol lehettünk a gyerekekkel szüleiktől anélkül, hogy tudták volna a szülők, hogy mi van gyermekeikkel, semmiféle izgalom nélkül, mert megbíztak bennünk. Tudták, hogy nyugodt szívvel ránk bízhatják gyermekeiket, hiszen felelősséget vállaltunk értük, amit minden esetben betartottuk, hiszen minden tanulóval saját gyermekként bántunk.

Teljesen megváltozott a kommunikáció, mióta megjelentek a mobil telefonok. Az első készülékek még valóban csak arra szolgáltak, hogy telefon beszélgetéseket tudjunk lebonyolítani segítségükkel, nem úgy mint manapság.

Az okos ipad készülékek megjelenése óta kiteljesedett a készülékek felhasználása. Ezzel a pici helyen elférő, folyamatosan magunknál tartott készülékkel tudunk fotókat, hangfelvételeket, mozgó képeket készíteni. Én személy szerint nagyon megszoktam a használatát, különösen a mobil internet lehetőségének kihasználása óta. Egyszóval imádom a készüléket. Nagyot tud idegesíteni, feszültté tesz, ha nem tudom magamnál a készüléket. Éppen ezért nem is szoktam megválni tőle, különösen, ha hosszabb útra indulok.

Utolsó túránk kissé szomorkás, esős időben történt, mivel az időjárás kiszámíthatatlan. Az első pihenőnk egy félig nyitott erdei pihenő hely volt, ahol erdei padokon ülve tízóraiztunk, és vártuk a jó időt, ami sajnos nem akart megérkezni. A gyerekeket vigasztalva egy véletlen folytán a készüléket kint felejtettem az eső áztatta padon. Csak néhány percnyi áztatás után kezdtem keresni a készüléket, ami ekkorra már sajnos elázott, elindíthatatlanná vált.

Kollégáim említették az ipad szerviz nevét, amit abban a pillanatban már tárcsáztam is. A készséges diszpécsernek és a szerelőknek köszönhetően a túra alatt, csupán fél órát igénybe véve meg is szerelték a készüléket. Köszönet érte.